Сертификати
Анкета

Да ли сте изабрали породичног љекара?

 

Е-обавјештења
   

Гинеколошка амбуланта Инфо

Контакт телефон: 052/231-288, 214-562, 214-561

Радно вријеме:          од 7 до 15 часова


Гинекологија је хируршка грана медицине која се бави здрављем женских репродуктивних органа (материца, јајници и вагина), као и цјелокупним здрављем жене. У преводу са латинског језика значи "наука о жени". Гинеколог се бави и акушерством које обухвата очување здравља жене и дјетета током трудноће, родјења и након родјења.


Гинекологија се разликује од осталих грана медицине јер се бави јако интимним и осјетљивим питањима, али је посебна и по томе што учествује и помаже у оним посебним тренуцима живота који доносе највећу радост - родјење детета.


У гинеколошкој амбуланти свим женама пружа се потпуна гинеколошка заштита и њега у свим фазама живота од адолесценције до менопаузалног периода.


Жене, осим што морају да изаберу свог љекара породичне медицине, имају право, али и обавезу да изаберу и гинеколога. Избор гинеколога део је процеса реформе примарне здравствене заштите у нашој земљи. Право на  избор гинеколога имају све женске особе старије од 15 година.


У дому здравља, у гинеколошкој амбуланти, Вама су на располагању специјалисти гинекологије и акушерства

  • др Данијела Кесар-Димитријевић и
  • Прим. др Предраг Росић

Изабрани гинеколог се стара о репродуктивном здрављу женске популације, али је његов велики значај и у превентивном раду. Редовним прегледима могу се:

  • открити премалигне и малигне промене,
  • лијечити хормонски проблеми,
  • контролисати рађање,
  • радити правовремено планирање породице,
  • смањити могућност развоја стања која воде ка стерилитету.

Родитељство не почиње трудноћом, већ много раније. Са својим личним гинекологом може се обезбједити сигурнија трудноћа.

Структура запослених:

У гинеколошкој амбуланти укупно раде два специјалиста гинекологије и акушерства, једна виша медицинска сестра и двије  медицинске сестаре.

На специјализацији из гинекологије и акушерства налази се један доктор медицине.

Шта се планира:

Планира се увођење електронског картона, информатизација службе и увезивање са тимовима породичне медицине ради брзе, свеобухватније и боље размјене информација и података.

Планира се наставак, послије краће паузе, Школе за труднице у сарадњи са Центром за физикалну рехабилитацију у заједници (ЦБР) Дома здравља и Педијатријском амбулантом.

У оквиру континуиране едукације свих здравствених радника планира се велики број интерних предавања као и одлазак наших радника на конгресе, симпозијуме итд.

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor