Сертификати
Анкета

Да ли сте изабрали породичног љекара?

 

Е-обавјештења
   

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA

10/02/2018

 Dom zdravlja Prijedor je danas, organizovanjem preventivnih pregleda za stanovništvo Grada pod sloganom "Moje srce, tvoje srce", obilježio Svjetski dan srca.

Organizovana je akcija besplatnog merenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, kao i mjerenje tjelesne mase i visine i izračunavanja indeksa tjelesne mase (BMI) na tri punkta- dva u Prijedoru (na malom gradskom trgu i Pećanima) i jedan u Omarskoj.

Pored toga, zdravstveni radnici Doma zdravlja su obavljali edukaciju stanovništva o faktorima rizika za nastanak oboljenja srca i krvnih sudova, kao  i mogućnostima liječenja ovih bolesti.

Svetski dan srca obilježava se 29. septembra svake godine, a Dom zdravlja Prijedor se širenjem svijesti kod stanovništva tradicionalno uključuje  u akcije prevencije ovih bolesti.

Obilježavanjem ovog dana, Svjetska kardiološka federacija upozorila je da se najmanje 80 odsto prijevremenih smrti od kardiovaskularnih bolesti može izbjeći ako se kontrolišu četiri glavna faktora rizika – upotreba duvana, nezdrava ishrana, tjelesna neaktivnost i štetna upotreba alkohola.

Ovogodišnjoj akciji odazvalo se veliki građana, a uz navedene aktivnosti izvršena je podjela odgovarajućeg promotivnog materijala.

 

Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor
Dom zdravlja Prijedor